3 feb. 2017

Tot ce trebuie să știi despre protest dar ești prea prost să deduci singur

A observat cineva că în ultima vreme în România noaptea sunt mai mulți oameni decât maidanezi pe stradă? Asta nu mi se pare normal. Oamenii sunt mai gălăgioși și unii put mai nasol decât maidanezii. De ce sunt atât de mulți oameni pe stradă noaptea care fac gălăgie? Pentru că protest. 


Dacă nu ai trăit în peșteră până acum sigur ai auzit de niște proteste prin spațiul Carpato-Danubiano-Pontic, adică locul ăla în care-și bagă toți pula și spun că-i de căcat dar în același timp se bat cu pumnul în piept că e o țară frumoasă și trebuie să fim patrioți.


Ce-i de știut despre protest? Absolut nimic. Nu ai nevoie de niciun fel de informare despre situație ca să-ți dai seama că ăia care protestează sunt niște giboni bătuți în cap care nu știu cum să obțină chestii. Pentru că nu e nevoie să cunoști nimic din situație, poți fi paralel cu politica și economia ca să-ți dai seama că doar un idiot ar rezolva problema în felul ăsta, iesind în stradă și țipând. 


Care-i de fapt problema pe scurt? Ăia de la conducere fură din banii publici iar cetățenilor conștiincioși nu le convine asta și au impresia că dacă ăia care fură își dau brusc demisia și vin alții în loc, ei vor trăi brusc mai bine, se vor căca lingouri de aur, vor mânca unt în loc de margarină și la fiecare colț de stradă va fi câte un ceaun cu bănuți din care răsare un curcubeu.


Care ar fi rezolvarea simplă la problema asta? 1000 de oameni dintr-o comunitate observă că 5 din ei fură din banii publici. Îi scot în stradă și le trag câte două gloanțe în ceafă în văzul tuturor să știe și ceilalți ce-i așteaptă dacă-i mănâncă în cur să fure. 


Ce rezolvare au găsit românii la problema asta? 995 de oameni stau în fața celor 5 care fură și strigă să nu mai fure și scriu pe cartoane să nu mai fure și că nu-i mai vor în comunitate.

Cu ce e metoda asta diferită de prima? Nu funcționează. Și nu a funcționat niciodată. Niciodată în istoria omenirii nu au fost oameni care să facă ceva doar pentru că au ieșit alții în stradă să strige ceva și să scrie ce vor pe niște cartoane. 


Și totuși, de ce spun că e penibil să ieși în stradă să-ți ceri drepturile? Pentru că românul e prost ca individ și oaie ca nație. Transformă orice în circ ieftin și face totul să fie despre el.


Nu, nu-i pasă nimănui dacă ăia își dau demisia sau nu. Puletele de 35 de ani care stă în garsonieră cu mă-sa, fumează țigări la bucată și pentru care pateul e lux va rămâne la fel de sărac și rupt în cur indiferent cine ar fi la conducere. Dacă vrei să prosperi și să o duci bine faci asta individual, nu găsești scuză în incompetența conducerii. Probabil ai fi un pulete care stă cu mă-sa și mănâncă pateu în orice altă țară. E doar vina ta că ești prea leneș să muncești și prea prost să faci ceva cu viața ta. Nu-ți mai găsi scuze, nu-i mai acuza pe alții. Nu ești tu sărac din cauză că-ți fură ăia de la conducere 20j de lei pe lună. Ai fi fost la fel de sărac și cu ăia 20j de lei în plus. 


Dacă vezi că zona geografică și culturală în care te-ai născut nu-ți oferă avantaje, du-te în altă parte. Nu te ține nimeni legat nicăieri, nu zice nimeni că trebuie să trăiești bine fix în locul în care te-ai născut. Că doar nu ești țăran legat de glie. Sau ești?


Românul face orice să fie despre el. Orice căcat se întâmplă, trebuie să se simtă important și mai ales util. Pentru că atunci când nu reușești să fii util cu adevărat prin competențele pe care le ai, poți simula doar că ești util doar prin simplul fapt că le spui altora ce gânduri bune ai tu. Cum vrei o țară mai bună, mai curată, mai bogată, etc, dar leprele te trag în jos. Doar intenția contează, n-ai ce să-i faci. Măcar tu vrei să fie mai bine, da csf n-ai csf. Da măcar VREI să fie mai bine. SPERI să fie mai bine. Asta contează, să speri să fie mai bine. Așa se rezolvă tot. 


Și românul prost a făcut ca circul ăsta ieftin, că revoluție nu-i în niciun caz, oricât s-ar căca pe ei, să fie despre el. În primul rând se duce acolo să se simtă util și că face ceva. Nu contează că ce face el e fix frecție la picioru’ mesei, că nu ajută pe nimeni cu nimic și nu împinge omenirea în nicio direcție. Dar are impresia că dacă se plimbă pe stradă și strigă chestii împreună cu alți oameni asta înseamnă făcut ceva. Pentru că asta e cheia succesului unei țări. Să iasă câți mai mulți oameni afară și să urle pe stradă. Asta au făcut celelalte țări de au ajuns așa dezvoltate. Păcat că noi ne-am dat seama de asta prea târziu de suntem mai înapoiați ,dar nu-i nimic, în ultimii ani se fac proteste pentru orice, că trebuie să-i ajungem din urmă pe străinezi la ieșit și urlat pe stradă. 


Da, nu te duci la protest pentru că știi exact ce vrei și că rezolvi ceva cu asta. Te duci pentru că așa ai văzut la știri și pe facebook, că lumea bună și oamenii care vor schimbare sunt în stradă să protesteze și doar leneșii care nu vor să facă nimic pentru țara lor stau în casă la căldură.


Desigur, nu poți doar să ieși în stradă și să urli fără să știe nimeni ce exemplar util al rasei umane ești tu. Așa că-ți dai check-in la prtest, să vadă toată lista de prieteni cât de cetățean implicat ești tu. Îți tragi și două poze să nu creadă fraierii că tu de fapt stai in dormitor și-ți dai check-in la mișto. Dacă mai ai și un carton cu un mesaj vag ironic despre clasa politică, deja jumate din pizdele care văd poza au Niagara între picioare iar drumul tău spre scorbură e pavat cu fericire. 


Pentru că da, asta înțelege românul prost din protest. Cartoane fluturate în aer pe care să scrie diverse chestii, vag ironice, vag amuzante, îndrăznețe, interesante, creative și alte căcaturi pentru care ai lua un premiu dacă cineva ar vrea să facă reclamă la un pișat de suc pe care nu-l cumpără nimeni.


Sunt sigur că Dragnea și ceilalți stau undeva la căldură și urmăresc protestul râzând pe sub mustață că au reușit să-i facă pe oameni să iasă la o plimbărică prin ger. Asta până când văd CARTOANELE!!! 
Deodată le piere orice urmă de rânjet iar groaza și panica le acaparează mutrele. Le-au văzut! Sunt acolo! Mereu au fost! Singurele chestii care reușesc să bage spaima în niște oameni cărora nu le-a fost frică să fenteze legea și să fure câteva sute de mii de euro.

 CARTOANELE CU MESAJ! Sau mai rău, cu mesaj CARE RIMEAZĂ! Ia-o pe asta Dragnea. M-am chinuit să-ți spun în rime că ești hoț! Asta te face dubluhoț!

Pentru că da, cartoanele pe care sunt scrise chestii, de la chestii retardate până la ceva marginal sarcastic au făcut mereu diferența. Cu cât e mai mare și mai creativ cartonul tău, cu atât o să-și dea ăia demisia mai repede. 

Adică, doar inamicii le citesc cartoanele, nu? Nu e ca și cum și le citesc între ei și le complimentează după care le fac poze și le pun pe facebook să le mai complimenteze și alți anonimi cartoanele lor cu mesaje ironice și creative. 

Adică, doar nu e ca și cum niște oameni care gândesc aceleași chestii le scriu pe hârtii și după le citesc între ei dându-și unul altuia dreptate și confirmând ce amândoi știau deja, nu? 

Căcat. De fapt chiar asta se întâmplă. Oameni de aceeași părere își spun același mesaj unul altuia lingăndu-și reciproc anusul pentru intențiile bune pe care le au.

Pentru că într-o mulțime de mii de oameni, fix cartonul tău o să-l citească ăia care te fură și se pișă constant pe drepturile tale. Parcă îi și văd cum se uită prin binoclu să descifreze fiecare mesaj ascuns în jocurile lor de cuvinte de căcat pe care le-au scris cu carioca pe carton. 


Dar românul, ghiduș ca nație, nu s-a mulțumit doar să se maimuțărească pe străzi cu cartoane în mână. Așa că fiecare a adus de acasă orice obiect care să-l facă să pară cel mai înfocat protestatar din istoria protestatarilor. 


Alte câteva chestii care fac parte din arsenalul protestatarilor și care în mintea lor le dă +1 la vlagă, +3 la aspect, +6 la ofensivă (oamenii care aduc obiecte ciudate de acasă chiar arată mai periculoși) și -12 la stimă de sine și demnitate. Că trebuie să fii ultimul prost din univers să cari căcaturi inutile după tine la un prostest. Orice altceva în afară de sticle cu benzină, bâte de baseball, bombe artizanale și aruncătoare de flăcări n-au ce căuta la un protest. Asta dacă nu cumva ești pizdă și protestezi pașnic și ai pretenția să-i pese cuiva că stai tu 15 ore in frig ca dementul până  dai în paralizie pentru că nu-i frumos să faci mai mult decât să huidui și să fluturi un carton. 


Așa că din traista protestatarului român scoatem următoarele chestii: 


Aruncarea puradelului la înaintare ca la cei mai borâți țigani. Pentru că, ce altceva îi poate înmuia mai mult pe ăia care fură decât un copil ținut cu forța în frig de părinți cu o hârtie în mână doar așa, să dea bine la imagine. Dramatzăm complet, ce căcat. Scoatem la înaintare copiii, bătrânii și handicapații! Poate li se face milă și nu ne mai fură așa mult...



App, dacă tot suntem aici poate încingem și o horă. Ne mai încălzim și noi că-i iarnă, ce plm. 



Mai ales că avem și muzica asigurată de la băiatu cu tobele. Pentru că asta contează la un protest, să fii cât mai gălăgios, să se audă din spațiu! 
Aduceți tobe, vuvuzele, cimpoaie, peturi de bere cu pietricele...paranghelie măăă!



Și de ce să chinuim doar copiii și bătrânii pentru imagine, de ce sa nu aducem și animalele de acasă cu noi. Sigur așa îi sensibilizăm și nu mai fură. Mda, nu poate rămâne nimeni indiferent când vede câini și pisici, nu-i așa? 



Și despre cum mi-am traumatizat pisica ținând-o în frig într-o mulțime de oameni care urlă și zbiară la clădiri. Ce poate fi mai util la un protest decât o pisică?



Și dacă tot suntem aici să ne tragem și o poză. Ooops, ne-a pus jandarmul cornițe. Vai tu, nebunaticule! super caterink la protest. Ne tragem în poze și jandarmii ne pun cornițe. Hihi. Vrem dreptate 2k17.



Așa-i că au față de oameni amărâți și afectați cărora le-a ajuns cuțitul la os și se vede pe ei că vor urgent o schimbare? 



Și tocmai când mă gândeam să arunc costumul de Helloween de anul trecut că nu mai am ce să fac cu el. Noroc cu protestul ăsta.



Chiar și Dumnezeu eu cu noi. Parca-l aud cum strigă de acolo de sus “muie Dragnea, muie Dragnea, OLE OLE” 




Cam asta poți vedea la un protest în 2017. Circ ieftin făcut de dobitoci care au ieșit să urle în stradă și să simuleze că s-au săturat și a ajuns cuțitul la os, doar pentru că i-au văzut pe alții că au ieșit în stradă să urle. 

Observați cum fiecare încearcă să fie cât mai unic, cât mai diferit și să protesteze cât mai original? Pentru că asta contează la un protest, cât de interesant ești tu ca protestatar și câte priviri de protestatari reușești să întorci.

Mascaradă josnică plină de copii, căței, și diverse obiecte care n-ar trebui să fie la un protest prentru că pula mea, sunt inutile și chiar nu-i pasă niănui în afară de ăia 10 proști care au ieșit la urlat cu tine că ti-a venit ție o idee să aduci măgarul de la căruța bunică-tii și să scrii Dragnea pe el. Ar trebui să te întrebi mai degrabă de ce bunică-ta mai folosește căruța în 2017.

Ăia nu sunt oameni care vor schimbare sau demisii. Cel mai probabil mai bine de jumate din ei habar n-aveau cine e Dragnea și cu ce se ocupă cu câteva zile înainte de așa zisul protest, dar acum toți îl vor mort sau în pușcărie.  Dacă i-ai fi întrebat înainte de protest despre viața lor, probabil ar fi spus numai chestii frumoase. Dar cum au ieșit niște retarzi în stradă să urle, brusc nu se mai poate trăi în țara asta cu hoții ăia de la conducere. 

Asta crede idiotul că înseamnă făcut ceva. Să simulezi că ai o nevoie după ce ți-au zis alții asta, să găsești niște vinovați aleatorii, adică ăia care au avut nebulanul să fie prinși fix în momentul ăla și să ai impresia că nu mai poți trăi așa. 
Cu problema identificată nu-ți mai rămâne decât să o rezolvi. Și ca un om super inteligent ce ești, singura metodă de rezolvare ți se pare ieșitul pe stradă și țipatul la cer și clădiri, chiar dacă în orașul tău nu e niciunul dintre ăia pe care zici că-l vrei închis pentru că ți-au zis alții că-i om rău. 

Ce văd eu? Doar o șleahtă de oi proaste fără minte care se îndeamnă una pe cealaltă să facă circ și să-și valideze propria persoană plecând acasă satisfăcuți că au făcut ceva ce în mintea lor schimbă lucruri, chiar dacă practic n-au făcut absolut nimic bun sau constructiv nici pentru ei ca oameni nici pentru societate. 

Și cea mai oribilă și de căcat replică atunci când zici că te doare în pulă de protestul lor e aia cu “dar ei măcar sunt acolo, fac ceva, încearcă să facă ceva, vor să-ți schimbe ție viitorul în bine!! tu ce faci? de ce nu ești acolo cu ei să urli?” 

Iar răspunsul e foarte simplu. Pentru că în primul rând nu-mi pasă, și în al doilea nu găsesc în ieșitul pe stradă și strigat căcaturi o metodă de a rezolva problemele.

Cred în ieșit pe stradă și urlat la fel de mult cum cred în rugăciune. În rugăciune pentru ceva de care nu-mi pasă. 

Să fac o ultimă analogie, e ca și cum oamenii s-ar aduna să se roage pentru soarta copiilor din Nepal care mor pe capete de ciumă. Și unul mă întreabă eu de ce nu sunt acolo să mă rog cu ei pentru copiii din Nepal. 
Pentru că nu dau o flegmă pe copiii din Nepal și chair dacă mi-ar fi păsat de ei, nu aș fi considerat niciodată că dacă te rogi destul de mult și tare vindeci pe cineva. 

Cei mai dobitoci oameni au pretenția ca și tu să faci chestii inutile pentru ceva irelevant. Ce proști.

De asta v-am zis la început că e vorba doar de deducție, nu de informare. Nu trebuie să fii cel mai deștept om de pe pământ să-ți dai seama că nu așa rezolvi ceva. Daca nu ești retardat mintal poți deduce că circul pe stradă nu a rezolvat și nu va rezolva niciodată nimic. Mai ales când nici nu știi unde e problema.

6 comentarii:

  1. Bine tu Caragiale, da unde îs soluțiile? Sau doar știm să scuipăm acid pe interpânză că e răcoros? Nici tu nu schimbi absolut nimic, dar pe deasupra faptului că nu faci nimic, mai îți bagi și pula într-o grămadă de oameni care au o opinie, și care nu au nevoie de confirmarea sau infirmarea ta.

    RăspundețiȘtergere
  2. Pacat ca ai drepturi in tara asta, dar nu si cap sa le folosesti. Daca tu consideri ca niste oameni care cer dreptul la o viata mai buna in tara asta is niste retarzi, traiesti degeaba in tara asta. Daca tot te doare in pula de tara, poate ar fi bine sa pleci, ca noua celor care ne pasa ne este rusine de cei ca voi.

    RăspundețiȘtergere
  3. Bravo! I-ai dat clasa si lui Radu de la piticigratis, devenit brusc o pizda politica patriotarda penibila in ultimul ceas. Nota 11 pentru aceasta postare. De ar fi gandit mai multi la fel de limpede! Pana la urma, cum necum, au abrogat ordonanta si...de acum clar Romania va fi o tara infinit mai buna. Nu ca nu era deja o mizerie de tara cu multa lume proasta, saraca si va mai fi. La noi manipularea prostilor are amploare astronomica.

    RăspundețiȘtergere
  4. Felicitări pentru articol! România are nevoie de oameni ca tine.

    RăspundețiȘtergere
  5. Proasta de mă-ta a protestat când voia tac-tu să își bage surubelul în ea fiindcă știa că ea e in stare să nască numai diarei purulente, dar, fiindcă lu tac-tu i-a scăpat în pizda ei o bucata de căcat, așa te-ai născut tu. Tu ești prima cacare tare a lu mă-ta, dar în loc de creier ai puroi.

    RăspundețiȘtergere
  6. După căsătorie, viața mea a fost atât de grea, încât soțul meu a început să urmărească alte femei pentru că nu i-am dat un copil după ce am așteptat câțiva ani. Mi-am văzut căsnicia dispărând. Am făcut tot posibilul pentru a schimba situația, dar nimic nu a funcționat până l-am întâlnit pe Dr. DAWN, un vindecător spiritual. Dr DAWN mi-a salvat viața și căsnicia. acum am 3 copii. Sunt recunoscător Dr. DAWN și de aceea îmi las mărturia oricărei persoane care suferă de probleme conjugale și de fertilitate. E-mail de contact: dawnacuna314@gmail.com
    Whatsapp:+2349046229159

    RăspundețiȘtergere

Despre sfântul Woodenpints