27 iul. 2017

Facebook, raportacul de facebook și rasism

Începi să vezi cum îmbătrânești când observi că titlul are legătură cu postarea. O rezumă chiar. Am 26 de ani și încă mi se mai scoală pula. E o realizare ca și cum la 12 ani te lauzi că nu te mai caci pe tine. Dar începi să vezi cum îmbătrânești când ce-ți cacă mintea devine din ce în ce mai serios și încerci să spui ceva pe bune. 

Și fix despre asta o să vorbesc, despre facebook, raportacul de facebook și rasism. 

Dacă pui mâna pe o lopată, scuipi o flegmă sănătoasă cu vase de sânge și bucăți de plămân în palme și începi să sapi, după ceva vreme o să dai de petrol. Apoi de standardele facebook. Standarde din cauza cărora mi-am luat io ban 7 zile pe 2 conturi. Pentru că nu le-am respectat politica și am postat chestii care ofensează idioți. Doar un idiot se simte ofensat de ce vede pe net. 

Mna, acum știu că nu-i tarlaua mea acolo și dacă vreau să mă joc în continuare pe facebook trebuie să respect niște reguli. Ideea e că mi-am dat seama de niște lucruri după toată treaba asta. 

1. Nu contează ce postezi, contează doar câți dușmani ai. Și prin dușmani nu mă refer la ăia cu cefe groase care cântă manele despre cum le dau ei pizdeală celorlalți din clanul rival. Dușmanii de pe facebook nici măcar nu știi că-i ai. Sunt doar oameni cărora le-ai futut mama/sora/nevasta în trecut și acum sunt geană pe tine să vadă când postezi ceva așa mai obraznic să-ți strice ei bucuria. 
Există oameni care postează o grămadă de căcaturi ce implică rasism, pornache, defăimare și în general orice ar trebui să fie cenzurat pe facebook. 

Nu prea contează ce postezi, contează cine vede. Și așa ajungem la punctul 2. 

2. E ok să încalci standardele alea joase ale facebook, dacă 90% din gloată urlă în aceeași direcție. Dacă scrii pe facebook că nigării sunt o rasă de căcat și mai bine le stătea în lanțuri culegând bumbac și majoritatea din cei care văd sunt de aceeași părere, nu prea pățești nimic. De asta e permis pe facebook să-ți bați pula de majoritatea vedetuțelor ăstora fără fani pe internet (adică oameni de 40+ ani care fie n-au internet, fie n-au învățat cum să-l folosească), manele, țigani și politicieni. Dacă zici muie Măruță/Guță/Guță din nou/Ponta, ești în siguranță. Nu e nimeni atât de tâmpit să te contrazică. Toți îi urăsc pe ăștia.

Facebook îți dă voie să arunci cu căcat în chestii, doar dacă o faci acolo unde mormanul de căcat e mai mare. 


3. Dacă nu ești relevant pe facebook, facebook n-are nevoie de tine și pentru asta facebook va deveni mai puțin tolerant cu un gușter cu gura mare care nu aduce deloc profit. 

Relevant pe facebook nu înseamnă ce crezi tu că înseamnă. Adică să ai păreri pertinente și argumentate despre lucruri, să-ți pui cele mai frumoase poze din vacanță și să-ți faci selfie-urile cu cele mai puține defecte pe muian să bați recordul la like-uri pe poza de profil. Pe facebook îl doare fix în pulă de viața ta socială și de tine ca om. Pe facebook îl interesează doar profitul pe care-l poate obține de pe cârca ta. 

Eu, ca utilizator de facebook, n-am dat niciodată like la nimic. Mi se pare o metodă simplă și pentru proști de a-și exprima aprecierea petru ceva. Și o metodă simplă și pentru proști de a-și valida propria persoană, gândire și aptitudini. Dar asta e altă treabă. Eu doar nu am dar like la nimic niciodată. Și nici nu dau share la chestii oficiale. Nu mă înscriu în campanii și concursuri de pe facebook. Nu mă joc jocuri de pe facebook. Nu dau like la pagini de pe facebook. Nu dau click pe reclamele de pe facebook, deși facebook îmi împinge reclame în feed cu fix ce-am căutat eu pe amazon sau alte site-uri cu două ore în urmă. Dacă văd ceva reclamă pe facebook care m-ar putea interesa, prefer să caut pe google căcatul ăla. Practic, eu nu fac nimic util pentru facebook. Doar sunt acolo să arunc cu păreri, să-mi pun poze cu bicicleta și să iau oameni la mișto, să mă piș cu boltă pe opiniile, valorile și idolii lor. Și să-mi bat joc de grase. 

Clar în ierarhia facebook valorez mult mai puțin decât unul care face tot ce-am zis eu mai sus, care abuzează butonul de like (făcând facebook să-l poată cataloga mai ușor ce gen de idiot este și să-i împingă reclamă mai personalizată), dă share la articole ce și-au plătit reclamă pe facebook, dă click pe reclamele de pe facebook și uneori cumpără de acolo. Ăla mi-e net superior în ochii facebook-ului. Ăla aduce bani, face trafic, face banul să circule. Eu doar mă piș pe chestii și mă laud că am pula foarte mare. E normal ca cu unul ca mine să nu fie toleranți și să-mi dea ban mult mai ușor fără să aibă nimic de pierdut. 

Din cauza postării ăsteia m-au închis pe mine 7 zile. 

Scrii de două ori nigăr, și ăștia te zuckerbergesc pe față.

Și aici ajung la a doua parte a postării, raportacul de facebook. Să-mi bag pula, chiar am îmbătrânit. Scriu un titlu din 3 părți și respect ordinea. 

Să nu credeți că facebook are oameni angajați să monitorizeze ce se întâmplă acolo. Ar fi practic imposibil, la câtă activitate este. Iar majoritatea angajaților facebook, ăia care se ocupă cu munca de rutină și controale de căcat, salahorii facebook-ului, sunt niște giboni din țări de prin lumea a 7-a pe care facebook îi plătește cu două pâini și o rudă de salam pe săptămână. De obicei sunt columbieni prea proști să facă droguri și prea urâți să facă videochat care și-au vândut găinile să-și ia calculator și net. 

Majoritatea abia stâlcesc enegleza, deci nici nu se poate pune problema despre o notă de discernământ a acestora ca să-i facă capabili să ia o decizie despre ce trebuie și ce nu trebuie să fie pe facebook. 

Cel mai probabil la angajare facebook le dă o listă de cuvinte și poze cu chestii pe care dacă le văd în raportările utilizatorilor să îi baneze pe ăia care le-au postat. Listă care conține cuvinte ca nigger, hitler, orice chestie homofobă, și multe poze cu sfârcuri, puli și găuri de cur. Când văd astea, salahorii facebook banează periodic sau închid conturi. Conturile raportate ajung în rubrica lor în funcție de câți dau report și cât de relevanți sunt oamenii ăia pentru facebook. 

Raportacul de facebook este ultimul om din univers. În primul rând pentru că tot ce face el rămâne sub anonimat. Nu vine nimeni la tine să-ți spună "bă io-mi bag pula-n gândirea ta de prost și în standardele tale, rasistule!". Au ocazia să o facă sub anonimat, abuziv și fără consecințe. 

Și în viața reală, dacă-ți arunci gunoiul pe geam, va suna cineva la poliție. Dar dacă gunoiul pe care-l aruncai consta doar în scuturarea unei pături de praf, atunci poliția o să se ia de tine că i-ai chemat degeaba. Și sunt mari șanse ca ăla care își scutura pătura să afle cine a chemat poliția și să te calce pe cap că ești un vecin de căcat. 
Pe facebook nu e așa. Acolo poți raporta sub protecția anonimatului, cât vrei tu, pe cine vrei tu și de câte ori vrei tu. Pentru că nu e nimeni care să te tragă la răspundere pentru faptele tale. Poți da report și la un clip cu pisicuțe care beau lapte dacă vrei. Cel mai probabil nu o să-ți bage nimeni reportul în seamnă, dar poți face asta. Și e super simplu, trebuie doar să dai două click-uri. Nu ai de completat formulare și alte mizerii, să-ți răpească prea mult timp încât să te convingi singur că nu merită efortul.

De ce spun că raportacul de facebook e ultimul, dar ultimul om? Nu există vietuitoare în universul ăsta care să fie sub raportac. Până și bacteriile din căcat îi sunt net superioare. 

E ultimul gunoi uman pentru că face asta degeaba. Nu, raportacului de facebook nu îi pasă de societate, de omenire și de calitatea mediului online. Nu îți raportează postările să facă universul facebook un loc mai sigur și mai frumos. Nici măcar nu o face pentru că nu-i de acord cu părerile tale. Raportacul de facebook n-are de obicei păreri sau idei, sau dacă le are, sunt generale și de căcat. Dar raportacul are ceva cu tine. Cu tine ca om. Nu te suportă, și își dedică timpul liber să-ți facă rău atunci când are ocazia. De obicei raportacul de facebook urmărește sau are la prieteni oameni pe care nu-i place, care nu-i sunt prieteni. Dar îi ține acolo doar să vadă când postează ceva mai piperat să abuzeze butonul de report. 

Și de cele mai multe ori îi iese. Ăia de la facebook o să-ți șteargă postarea și o să te bage la tăcere o vreme, mai ales dacă în postarea ta erau și cuvinte din lista lor de cuvinte interzise. Nici măcar nu contează în ce context le-ai spus. Contează doar că le-ai folosit și atât. 

Și cel mai oribil este că nu ai ce să faci. Ți-ai exprimat o idee, un idiot fără standarde a dat report și alt idiot care nu a înțeles despre ce-i vorba a șters-o și te-a banat. N-ai cu cine să te cerți. Nu știi cine ți-a dat report, și din experiență vă spun că e inutil să încerci să le explici ălora de la facebook contextul în care ai folosit tu ceva ce lor li s-a spus că-i interzis. Sunt doar oameni din lumea a 7-a care abia dacă vorbesc limba natală, îți pierzi vremea încercând să argumentezi cu ei. 

De multe ori raportacul de facebook nici nu trebuie să vadă ceva ce în mod normal ar fi interzis ca să dea report. Mulți pur și simplu dau din instinct, când văd ceva ce nu le place lor sau cu care nu-s ei de acord. 

Cum erau și glumele despre moartea solistului de la Linkin Park. Pe facebook găsești glume despre o grămadă de oameni morți. Nu spune nimeni că n-ai voie să faci glume cât încă mortul e proaspăt și n-au terminat de plâns rudele. Raportacului i se par siniste glumele cu morți proaspeți și o să raporteze orice vede despre asta. Să-ți închidă facebook contul că ești ghiolban fără suflet!!!

Raportacul are doar două butoane pentru orice de pe facebook. Like și report. Iar like-ul îl folosește uneori în mod pasiv-agresiv, într-o dispută virtuală, aruncând cu like în ăia care-i umplu gura cu puli celui cu care nu-i raportacul de acord. Pentru că raportacul e mult prea prost să aibă o părere sau mult prea fricos să o spună în public, chiar și online, așa că aruncă cu like-uri în ăia care-i spun părerea și cu report-uri în ăia pe care nu-i place.

Singurul lucru de care poți să te bucuri, este că raportacul nu are o viață. Se bronzează la lumina monitorului și nu prea o să-l vezi niciodată pe-afară. Și chiar dacă-l vezi, nu o să spună nimănui că-i raportac, că-și ia bătaie. 

În cazul în care se nimerește să fie la o masă cu alți indivizi și îl aude pe unu cum o arde rasist și nazist, nu o să-i spună că-i un bastard infect și că sună la poliție, că-i ilegal să fii în așa hal de rasist. Raportacul tace și nu face nimic, pentru că-n viață reală nu-l mai protejează mediul online și anonimatul. Deci în viața reală poți s-o arzi cât de rasist vrei, nu prea îi pasă nimănui atâta timp cât nu faci chestii care să fie ilegale pe bune, gen gazat evrei. 

Și ajung și la ultimul punct din postare, rasismul. 

Da, știu, ai fost învățat de mic că nu-i ok să-i judeci pe oameni în funcție de trăsăturile cu care s-au născut, că sclavagismul a fost ceva de căcat și că ce le-a făcut Hitler evreilor nu e tocmai cel mai drăguț mod de a trata niște oameni pe care nu-i suporți. 

În general idei generale și de bun simț care să îndrepte masele spre o direcție oarecum pozitivă și să înlăture ura irațională pentru un grup de indivizi care fac parte din alt mediu. Nu spun că-i ceva neaparat rău. E ok să-i înveți pe oameni să nu se urască reciproc de-ampulea, pentru că riști să dai de idioți care urăsc oameni de-ampulea și atunci e nasol, că idiotul nu știe multe și acționează repede. 

Dar e ok să urăști ceva, indiferent care ar fi criteriul pe care-l alegi. Poți să urăști un om că-i negru, că-i chinez, că-i gras, că-i pute gura, că-i leneș, că are părul mov, că e prost, că e mexican, că e țigan, că pute, că e țigan și pute...etc. Sau dacă nu ură, că aia e ceva complex, măcar dezgust. Poate să-ți displacă absolut orice și ar trebui să fii liber să spui ce-ți displace. 

Dar cum societatea e o gaură de cur și vrea să facă lumea un loc foarte, foarte anost, încearcă să-ți taie elanul și să te pedepsească până și pentru cele mai mici abateri. 

În cazul meu, am zis niggers. Stupid niggers. În mintea unora, asta e deja o atrocitate. E ca și cum am ieșit cu o bazooka și niște cocktail-uri molotov și am incendiat o suburbie de cioroi. Ca și cum mi-am tatuat o svastică pe coaie și am ieșit pe stradă cu un paloș să omor tot ce e mai tuciuriu decât mine.

De cele mai multe ori, chiar și negrii spun nigger. Acolo nu e nimic rasist, să se strige așa reciproc. Dar dacă o scriu eu sub formă de postare din două propoziții pe facebook, aduc sclavismul înapoi în secolul 21. 
Toți care mi-au citit postarea o să se radă pe cap și o să iasă pe stradă să ciuruiască niggeri cu semiautomata. De fapt stai, asta fac niggerii între ei. Se ciuruiesc cu semiautomate. 

Chestia cu rasismul și ofensatul virtual a ajuns la o limită grețos de penibilă. Nu mai ai voie să spui nici măcar cuvinte. De exprimat idei nu mai vorbesc. 

E ok să-i judeci pe oameni după absolut orice aspect, inclusiv culoarea pielii, religie sau locul din care vin. Și ei vor face la fel oricum. Stai liniștit, nu pierzi nimic. Dacă cineva vrea într-adevăr să-ți fie prieten și e un om inteligent, nu o să fie afectat de asta. Dacă-l deranjează, mai bine. Oricum nu vrei prieteni de căcat. Poate era și raportac de facebook. 

Voiam s-o fac și mai lungă, am promis la început că-i cât pula mea. Dar m-am cam săturat de scris și nu cred că a stat cineva să citească atât ca să vadă dacă chiar e cât pula mea. 


Pesa. 

5 comentarii:

  1. stai calm. Am avut si eu saptamana trecuta contul inchis pentru 3 zile. Imi daduse cineva report fix pe grupul Urasc. Alaltaieri iar o bucurie,am ajuns vedeta pe o pagina ca mi-am exprimat o idee in legatura cu boratura aia de cioara care a crapat.

    RăspundețiȘtergere
  2. Să-mi bag pula în morții tăi de ratat cu cine ți-a dat ție voie să ieși din gaoaza în care te-ai născut. Arăti ca un hemoroid cu picioare care a supt pula tatălui lui până la 18 ani. Prietena ta arată ca tapițeria slobozita din masina ta de căcat unde iei muie pe doze de bere de la homeless.

    RăspundețiȘtergere
  3. Să-mi sugi pula, Lucian. Să mă piș pe tine și pe creierul tău slobozit. Muie ție și familiei tale de gunoaie.

    RăspundețiȘtergere
  4. Uitasem să spun că șomer ești tu, fiindcă ai ajuns să sugi pula pe doze de bere. Muncești 2-3 zile pe săptămână fiindcă ești prea prost să găsești altceva. Ultimul ratat, să mă cac pe freza ta de perie de veceu. Ca întotdeauna, multă muie ție și familiei tale. Și lu strâmba aia de gagica-ta cred ca i-ar trebui o pulă mai mare decât micro-penisul tău.

    RăspundețiȘtergere
  5. După căsătorie, viața mea a fost atât de grea, încât soțul meu a început să urmărească alte femei pentru că nu i-am dat un copil după ce am așteptat câțiva ani. Mi-am văzut căsnicia dispărând. Am făcut tot posibilul pentru a schimba situația, dar nimic nu a funcționat până l-am întâlnit pe Dr. DAWN, un vindecător spiritual. Dr DAWN mi-a salvat viața și căsnicia. acum am 3 copii. Sunt recunoscător Dr. DAWN și de aceea îmi las mărturia oricărei persoane care suferă de probleme conjugale și de fertilitate. E-mail de contact: dawnacuna314@gmail.com
    Whatsapp:+2349046229159

    RăspundețiȘtergere

Despre sfântul Woodenpints