7 aug. 2012

Legende urbane: Brăila şi brăileni


Postarea este cu 25% mai amuzantă dacă vă imaginaţi că tot ce scrie aici este spus de vocea ăleia de prezenta "Teleenciclopedia" acum ceva ani pe Tvr1.

ÎNCEPUTURI:  Nimeni nu ştie cum a luat naştere fenomenul numit "Brăila". După unii istorici, acolo a fost o centrală nucleară, ce-şi vărsa deşeurile în pământ. Pământ, unde locuiau triburile de băştinasi primitivi, cunoscuţi azi ca şi brăileni. Între timp, triburile de brăileni au suferit mutaţii, subteranul devenind un mediu nefavorabil pentru exitenţa lor, fapt pentru care au ieşit la suprafaţă şi au început să devoreze rinichii şi vezica muncitorilor din centrală. Au rămas apoi acolo, formând aşezări primitive din chirpici şi bălegar, şi au evoluat până la ceea ce sunt astăzi. Nu se ştie de ce au făcut asta,când puteau foarte bine să trăiască si să prospere şi acolo, în subteran, hrănindu-se cu uraniu şi bucăţi de gândaci, brăilenii având o toleranţă mare la orice chestie toxică, sau care-i verde şi străluceşte noaptea...eu cred că vor să ne colonizeze, să devenim toţi sclavi ai brăilenilor, pe care să ne muncească pe plantaţiile lor de floarea-soarelui şi seminţe de bostan, mâncarea lor preferată.
După alţi istorici, au fost aduşi cu remorcile dracu ştie de unde. În versiunea asta cred şi eu, aia de mai sus nu este decât născocirea unei minţi bolnave.

AŞEZARE GEOGRAFICĂ: Brăila se află la periferia Galaţiului. Iar Galaţiul la periferia moldovei. Deci, Brăila se află la periferia periferiilor.
Unii spun că era prea mare distanţa dintre Galaţi şi Slobozia, şi au vrut să facă ceva la fel de inutil, dar apoi şi-au dat seama că-i o idee retardată să construiască ceva acolo, şi au abandonat şantierul, care a fost găsit de triburile nomade. Sau doar i-a adus cu remorca, dracu ştie de unde.
Cum ieşi din Galaţi, dai de un câmp plin de câini morţi şi accidente rutiere. Este cunoscută ca "zona de pedeapsă", acolo sunt expulzaţi toţi gălăţenii care au comis crime, violuri sau tâlhării. Sunt aruncaţi din elicopter în aşa zisa "zonă de pedeapsă" şi lăsaţi să-i devoreze brăilenii, iar corbii să le ciugulească măruntaiele.

FAUNA:  După cum am mai zis, Brăila este populată de aceşti brăileni. Să nu credeţi că sunt oameni proşti, brăilenii ăştia. Să nu credeţi că sunt oameni. Nu, nu sunt, doar se prefac. Atât de bine încât nici ei nu prea mai fac diferenţa. Dar proşti nu sunt. Au dezvoltat un sistem de strigăte de luptă, srigăte de împerechere, unii pot jura că au văzut brăileni cântând la fruză o baladă, în cea mai primitivă formă în care poate fi găsită balada.
Chiar dacă pare de necrezut, dar şi brăileni se fut. Între ei. Când vine sezonul de împerechere, brăilenii aleargă după brăilence, cu scopul de a le lovi în moalele capului cu diverse obiecte contondente, pentru a purcede spre procreere. Nouă luni mai târziu, toate brăilencele se duc la malul dunării să-şi depună icrele, iar peste alte nouă luni, încep să iasă şi puii de brăilean din ele. O femelă depune aproximativ 2000 de icre, dar din care nu supravieţuiesc decât unul singur sau cel mult doi, restul mâncându-se între ei. Câştigătorul ajunge  în Brăila, unde este aclamat de mulţime şi antrenat să devină brăilan în toată firea.
Nu-i uşor să ajungi brăilean. La masculi, este un proces complicat. La femele trebuie doar să ai ţâţe mari. Însă, ca să devii brăilean autentic, trebuie să faci puşcărie. La ei nu-i ca peste tot în ţară, unde devii bărbat abia după ce faci armata. Armata la ei este puşcăria, aceasta fiind un element de mare cinstre între brăileni,lăudându-se între ei cu experienţa. În loc de circumcizie, brăilenii au un ritual special, numit "prima şundea".

Şundeaua este arma fiecărui brăilean, dar mai mult de atât, este simbolul bărbăţiei şi al supramaţiei printre brăileni. Cu cât e mai ascuţită şi are mai mulţi dragoni încrustaţi pe mâner, cu atât eşti mai respectat. Chiar salutul dintre brăileni, constă în scoaterea şundelei de la cingătoare şi fluturarea ei de câteva ori prin aer, după care cei doi de bat cu pumnul în piept şi ridică mâna strigând "pentru mama Brăila!". 

Pedeapsa pentru ei este deșundelizarea. Dacă un brailean e considerat nedemn sau și-a făcut de rușine locul de baștină, i se confiscă șundeaua, este scuipat în gură de ceilalți braileni și i se dă să bea fiertură de șosete. După care e legat de un buștean putrezit și aruncat în Dunăre, lăsat la voia întâmplării. De cele mai multe ori, cursul Dunării îi aduc la Galați, unde ocupă locurile pe la facultăți și parazitează orașul.

Oricât de utopic ar părea, în Brăila gradul de violenţă este aproape nul. Foarte rar au loc încăierări şi acestea se lasă cu victime tranşate şi puse în 9 saci de plastic, doar dacă nefericitul nu era din districtul Brăila, dar în rest, conflictele între brăileni se rezolvă uşor. La început cei doi încep prin a se îmbrânci cu palmele în piept reciproc, iar după 6,5 minute încep să scoată şundelele şi să le agite agresiv unul în faţa celuilalt, însă nu se rănesc.Urmează apoi câteva strigăte de luptă, din care amintim"te tai să moară mama","bă tu ştii cine-i tata?" sau clasicul "nu da că spun tot!".  După acest ritual, amândoi îşi scot telefoanele mobile (obligatoriu albe  şi cu cameră de cel puțin 5 megapixeli) și încep să se dueleze în cine are mai multe rude, sau cunoaşte mai mulţi brăileni cu influienţă...apoi îşi dau seama că n-au credit, se salută brăileneşte şi pleacă fiecare în treaba lui, ambii cu o poveste de vitejie în plus pe care s-o spună la beţie, pentru impresionarea brăilencelor, care-şi aleg masculii după numărul de crestături de şundea de pe antebraţ, sau mărimea burţii, burta fiind un semn de bunăstare şi huzur.

În comunitatea brăileană, rangul în top se calculează astfel(pentru bărbaţi): Anii de puşcărie făcuţi până în prezent+mărimea în centimetri a bicepsului drept+numărul de rude născute în Brăila+gradul de precizie în mânuirea şundelei. Toate acestea, adunate, generează locul lui în clasament, iar în fiecare an, primii 10 ajung în ceea ce brăilenii numesc Paradis, adică în Făurei, o comunitate restrânsă, la câtiva kilometri de Brăila, unde locuiesc doar brăilenii de top. Crema brăilei. Se poate ajunge acolo doar prin subteran (deoarece braileniiau rupt orice legătură a Făureilor cu lumea externă, mâncând şinele de cale ferată şi furând kilometri din şosea), străbătând numeroase tunele ce colcăie de brăileni umflaţi de radiatii, care nu au văzut lumina zilei şi se hrănesc cu măruntaiele celor pe care-i prind. Drumul este greu şi periculos, însă odată ce-ai ajuns în Făurei, satisfacţia este maximă şi primeşti cureaua made in China, cu cataramă strălucitoare din aur de conservă, ce se roteşte, pe care este desenată harta Brăilei. Ăsta este apogeul unui brailean, motivul pentru care el trăieşte. La femei, topul se calculează după mărimea ţâţelor, însă niciuna nu părăseşte oraşul de baştină, decât doar câteva luni pe an, când emigrează în ţări exotice cum ar fi Spania sau Italia, la buzunărit, căpşunărit, sau doar se duc să se fută pe bani.
Totuşi, e recomandat să ai măcar o rudă din Brăila, iar la nevoie să apelezi la acestea, brăilenii fiind în stare să bage şundeaua în cel care te-a agresat, să-i despice burta şi să se spele cu maţele acestuia pe faţă. Eu am, deci ați belit pula.

IMPORTANŢĂ: Brăila are o imensă importanţă pentru oricine din acest univers. O importanţă de care puţini îşi dau seama. Brăila serveşte ca unitate etalon, atunci când te crezi ultimul om din galaxie. Când ai impresia că ai păţit tot răul din lume, că totul este împotriva ta, că nimic nu-ţi iese bine, atunci când umbli prin pădure cu ştreangul de gât, mai există o speranţă. Te poţi consola cu gândul că nu eşti brăilean. Zici "Bă,pula mea, oi fi eu ciung, şchiop, orfan, m-a părăsit şi nevasta, lumea râde de mine pe stradă că mi-au crescut coaie în barbă, femeile mă iau la mişto că am puţa cât piuneza, fac dializă odată la două zile ca să nu mor, şi mai am şi hepatită...dar se putea şi mai rău, măcar nu-s brăilean".  Când cineva din universul ăsta se simte demoralizat şi are impresia că nu se putea mai rău...ba da, se putea. Putea să fie din Brăila. 

Deci, pentru a menţine acest ecosistem fragil, unde Brăila are o deosebită importanţa, haideţi să facem ceva frumos pentru brăileni, să le aratăm că şi existenţa lor contează. Încă nu m-am gândit la ce am putea face pentru ei, dar o să-mi vină mie o idee ceva, care să nu implice benzină sau explozii.
Şi da, am scris asta pentru că în viitorul apropiat fac o excursie în Brăila. Deghizat desigur, însă dacă nu mă mai întorc, să ştiţi că ori am murit pe drum, ori am fost muşcat de pulpă de-un brăilean, şi acum brăilesc şi eu prin Brăila, fluturând vitejeşte şundeaua deasupra capului, iar unicul meu scop în viaţă va fi să ajung în Făurei,oraşul de sub cupola de sticlă de lângă Brăila. Poate prind şi puteri supranaturale inexplicabile.

Şi o dedicaţie muzicală de la mine, pentru toţi cei care au terminat cu cititul.

64 de comentarii:

  1. Si eu am rude in Braila.Cine sta acolo,il cunoaste pe Costel Grasu'

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Până să intre fecior la nea Pandele, Babulea văzuse multe şi, dintre toţi din neamul lui numai el scăpase de ordinul lui Antonescu, corcodel fericit că încă vede lumina soarelui brăilean. Ai lui fuseseră rudari, morţi care încotro, în cutremurul din 40. Flăcău vârlav ca un tretin nărăvaş, schimba stăpânii cum îşi schimbă cerul faţa în luna mai şi nu se obişnuia neam la jug. De-o lună rămăsese iar pe drumuri şi dormea într-o chiţimie părăsită în margine de uliţă din Radu Negru. Crâmpoţit şi deşucheat, Babulea era ciuca tuturor câinilor din cartier care, din motive necunoscute, nu-l lătrau niciodată. Chiar şi a mai aprigă cotarlă, dacă îi auzea glasul, se potolea ca prin farmec din hămăit. De la un timp încoace se legase de dânsul un malac de dulău cu coada bătută-n scai care nici nu lătra, nici nu urla, doar că uriaş fiind, speria copiii şi muierile cu înfăţişarea lui de bivol.
      Babulea îl îndrăgise cu osebire şi îşi rupea de la gură să-l ţină. Când era plecat după chiţibuşurile lui, îl lăsa staroste peste ogradă, iar Ţicţei, câinele, se lăsa pe labele lui vechi şi îl aştepta plictisit. De la o vreme, Babulea se pomenea ba cu câte o chivuţă ba cu câte un copil pe la poartă, smiorcăiţi, cu jalbă cum că Ţicţei le fură papucii şi botforii din uşă. Ba o muiere din Brăiliţa se jura că îl văzuse pe Ţicţei cu goarna de la gramofonul maică-si în bot, tupilat pe lângă ziduri. Babulea se făcea aprig, punea câinele mai presus de sinceritatea ăstora şi îi îmbrobodea cum putea. Dar începuse şi el să intre la idei, aşa că Ţicţei fu pus în lanţ. Bietul câine se zvârcolea disperat, rodea fierul şi îl privea pe Babulea cu ochi miraţi dar nu avea ce face.
      La începutul iernii când şuiera câte un pui de crivăţ de ţi-era mai mare dragul lângă sobă, Babulea căuta oţărât tablă prin gunoaiele magaziei să-şi cârpească godinul hodorogit. Şi taman în gârliciul părăsit găsi cele trebuincioase, dar mai găsi ceva: amar de papuci şi cizme, bocanci şi conduri de-a valma cu urme de colţişori de-ai preacinstitului Ţicţei, de rămase stană şi nu ştia ce să facă. Să-i ducă îndărăt ca nu cumva să -şi afle beleaua sau să-i umfle pe toţi în spinare şi să-i mântuiască la iarmaroc? Şi pentru că aliş-verişurile lui nu îl scoseseră încă din foame, Babulea dădu cinstea la spate, alese frumos înaintaşii pe feluri şi calitate şi mai cu fereală, mai cu meşteşug, îi vându pe toţi în târg.
      Acum, de vreo două săptămâni, cu ger şi nămeţi bătătoriţi, Babulea făcea iar zâmbre, nimeni nu mai avea trebuinţă de el. Uşi ferecate şi geamuri astupate, rar câte un copil mai vlăjgan pe uliţă. Ce să-l mai ţină în lanţ? Săracul Ţicţei zbura fericit prin omăt, dar tot aşa, ca el, fără să latre sau să chelălăie. Babulea fuma luleaua şi visa jimble şi alivenci zburătoare cum îi trec prin fața ochilor.
      Ţicţei se avântă în voia străzii şi se luă cu alţi tovarăşi, iar băiatul, ca să uite de foame se apucă sa dea zăpada din bătătură. Abia către seară isprăvi, taman când vroia iar să-şi îndoape luleaua. Câinele nu se mai vedea şi ieşi să-l strige. Nu apucă să scoată vreun sunet, rămase cu fălcile căscate. Acesta venea agale, bătând coada victorios, cu ditamai garnița de 10 ocale înţepenită pe cap. Asta era pe trei sferturi plină cu hălci de carne prăjită băgată în untură şi era la acea vreme ăl mai bun lucru de pus pe masa românului, iarna. Ţicţei înfulecase cât putuse şi rămăsese înţepenit cu nasu-n seu şi prin sticla unsuroasă abia mai vedea calea.
      Acum îi întorcea stăpânului răsplata pentru clipele de bucurie câinească. Babulea se culcă în acea seară senin, cu tovarăşul său blănos la picioare, căruia îi iertase toate isprăvile, amândoi cu foamea ostoită.
      Auzită de la mama, brăileancă, din folclorul legendelor urbane.

      Ștergere
    2. Ma tristule.. ai tupeu sa o dai parte in parte cu mine? La mine la BR sau la tine unde te tine si daca te tine.. Sundeaua e tot timpul cu mine dar iti promit ca te bat numi cu pumnii ok? hai.. zi cum facem... Mi-as pula-n mormantu' neamului tau dar.. Sa moara ma-ta si cu tac-tu daca nu te bati cu mine parte in parte.. Filmam punem pe youtube.. Iti ofer oportunitatea sa iti arati barbatia.. laba trista!

      Ștergere
  2. Cine stă în brăila îl cunoaşte pe Nicuşor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mâini taiete,picioare taiete,cacat,pisat,Wooden te iubesc! :)) Stii tu cine sunt ;;)

      Ștergere
    2. Cate Alexandre care te iubesc cunosti tu? :-w
      Black_metalone666 ma omule...n-ai vrut sa-mi raspuzi aseara pe mess :-w oare de ce?

      Ștergere
    3. Sa ne sugi pula la toti brailenii ma asta da-o pe mata afara din tara pisanae-am pe tine de feaier ne pisam pe peritia ta si ti-o dam sa ne sugi pula la toti brailenii

      Ștergere
  3. Am în Brăila o mătuşă pe care nu o suport . Sună pe fix foarte des , deşi nu o prea bagă nimeni în seamă . De obicei dimineaţa pe la 9...
    Cine-i Nicuşor ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. DeathOnTwoLegs09.08.2012, 12:39

      http://www.youtube.com/watch?v=8KSwab8hYcg
      Este un...ceva cu probleme mintale sau un bufon al gării,staţiei etc. pe unde îşi face veacul.

      Ștergere
    2. Deci ăsta-i ciudatul ăla pe care tot încearcă să-l imite prostimea...

      Ștergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu locuiesc în brăila și pot spune că nu mă simt nici deranjată ,nici ofensată de complimentele aduse la adresa brăilei sau a brăilenilor.nu vreau să încep cu comentarii de căcat de genul,,brăila e un oraș frumos,cu un relief superb,cu o faună mirifică,cu niște oameni buni și detreabă,nu știu ce probleme ai tu sau de ce scrii cu o atât de mare ironie...bla,bla,bla..,,spun doar că eu stau aici și da există cocalari,mafioți,curve,pițipoance,etc. dar peste tot există asemenea animale.sau poate că brăila este prea anostă,prea stupidă,prea despărțită de civilizație în comparație cu galați.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. aici ai dreptate draga eu sunt din faurei de fel dar casatorita in baile herculane cine a scris acest stupid articol nui in mintea lui cred

      Ștergere
    2. Un frustrat care sigur vreun brăilean i-ă luat femeia si i-a dus-o la produs ����❤

      Ștergere
  6. Taci naibii!Eu sunt din Braila si este cel mai feumoasa oras din Terra!Sa nu mai spui despre ea nimic mai.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. tu mai bine taci din gură.tu ești exemplul perfect care demonstrează că braila merită descriere facută de woodenpints.nu e nici cel mai frumos,nici cel mai urât oraș din românia.e simplu oraș plin de gunoaie la fel ca celelalte din țară.

      Ștergere
    2. In loc sati lauzi orasu tu îl critici.Frumos spirit de cetățean ai.

      Ștergere
    3. Brăila e un căcat de oraş. Este plin de gunoaie, deja gunoaiele sunt cele mai vizitate obiective turistice.

      Ștergere
    4. Sugi pula caprei

      Ștergere
    5. sant brailean ,braila e un oras frumos fete frumoase lume civilizata,buna,dar sa nui suparati ca devin foarte rai

      Ștergere
  7. noh, deci sa inteleg ca nu te-ai mai intors viu/vie de acolo...good job!

    RăspundețiȘtergere
  8. Deci prin descrierea brailenilor te-ai descris pe tine ? Ai gasit despre ce sa comentezi ? Nu ai avut altceva de facut deci ai postat cateva lucruri inventate

    RăspundețiȘtergere
  9. Anunta urmatoarea ta vizita. PS: Am o sundea noua :>

    RăspundețiȘtergere
  10. Sa le SUGI pula la toti BRAILENI ;)

    RăspundețiȘtergere
  11. In primul rand ce faci tu domnule cretin , se numeste rasism , stii cu ce se pedepseste rasismul ? 10-15 ani , daca aveai de gand sa jignesti o masa de oameni pentru ca exista ,doua persoane , care te-au deranjat pe tine , asta nu inseamna ca construiesti tu un zid de sarma ghimpata , bai prietene, majoritatea celor care sunt din braila sunt mai curati pe incaltaminte decat tu in gura .
    Din ce vezi ori ti-ai semnat un mandat spre a fi injurat si scuipat pe strada , ori ai avut atat de putin creier incat sa scrii o asemenea cretinitate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 10-15 ani de ce? De bere gratis?

      Ștergere
    2. Eventual se numeste xenofobism prostul pulii, deschide un dictionar daca vorbesti ca romanul cu curu ;) In alta ordine de idei e greu cu glumele prin Est, dau toti prostii pe afara de mandrie.

      Ștergere
  12. https://www.facebook.com/woodenpints91?fref=uf Facebook-ul lui.
    https://www.facebook.com/alexandra.gabriela.39948 Facebook-ul lu gagicasa.
    Id-ul lui de skype woodenpints91

    RăspundețiȘtergere
  13. Cata bataie ai luat in Braila de ai infiintat aceasta petitie?

    P.S. Te mai asteptam pe la noi.
    P.S.2. Mergi si tu pe strazile mai intunecate daca mai vi.

    RăspundețiȘtergere
  14. http://www.yousign.org/ro/muieionut

    RăspundețiȘtergere
  15. Acum ramane sa se puna un brailean care le are cu pc sa afle ip si cine a scris aberatiile astea si sa vezi belea apoi si sigur se va intampla , cu brailenii nu prea te pui . Esti o distrusa sau un distrus care ai atatea de scris in general despre Romania si poti face un articol pe cinste despre tara noastra care este vizitata an de an de oameni importanti si culturi mari .. ceeace ce spui tu aici despre Braila inflorit se intampla in toata tara oricum dar nici in halul asta . Sa ma cac pe pamfletul tau .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. În brăila există PC-uri?

      Ștergere
    2. Ia zi in ce oras stai de nu ai tigani,interlopi si altele de genul ca vrem si noi sa construim un "grajd".Ar trebui sa te opresti din vorbit pentru ca iti faci rau. Nu spun ca iti iei bataie dar traiesti cu impresia ca esti inteligent...esti infiat si sper ca iti vei putea gasi adevarata mama (iti spun de pe acum ca locuieste in Braila) :P

      Ștergere
    3. Sunt din Iaşi. Şi de ce să mă opresc din vorbit? Ce-aş putea păţi?

      Ștergere
    4. Frate, nu te umfla in pene. Da avem mafioti,curve in toata lumea, baieti cu sundele, baieti cu bate,baieti cu pistoale. Si ce voi nu aveti sau cum? Poate la noi sunt mai multi si mai rai dar daca ai sta in braila ti'ai da seama ca nimeni nu are treaba cu nimeni. Nu vine un brailean la tine cu "sundeaua" sa iti ia telefonul sau ceva. Fiecare isi vede de treaba lui amice, si iti sugerez sa faci lafel, sincer imi dai o impresie mai proasta decat Hitler si evreii.

      Ștergere
  16. Sa ma anunti cand treci prin braila !Trebuie sa imi testez noua bata de baseball cu tija de metal si sundeaua cu baterii pe tine !!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Să-i bagi lui mă-ta bâta aia în cur dacă tot vrei să o testezi.

      Ștergere
  17. Am citit textul cu vocea indicată și ai avut dreptate. Hai la ursărit !

    RăspundețiȘtergere
  18. Hai sa-ti explic cateva lucruri.

    1. Eu cred ca tu ai fost prostit de un brailean deia ii critici(jefuit,futut,ti-a luat nevasta....)
    2. Faci niste comentarii pe care nu le poti sustine.
    3. Daca o sa treci vreodata prin Braila nu o sa mai poti scrie pe blog dupa ce ai spus mai sus.
    4. Braila are rata de promovare la bacalaureat cea mai mare in ultimii 3 ani.

    Esti doar un frustrat,un retardat care nu are viata sociala si singura iubita care a avuto a fost fututa de un brailean.

    RăspundețiȘtergere
  19. In locul tau as pleca din tara pt asta :)) cum plm poti fi asa idiot sa scrii asa cv? Nu vreau sa ma cobor la nivelul tau de maimutoi futut dar iti dau un sfat prietene si anume uitate mereu in spate cand mergi pe strada. Vai de pizda ta daca pune cnv mana pe tine! Curand o sa se afle cine si de unde esti mai exact :)))

    RăspundețiȘtergere
  20. si-a inchis facebook-ul :)) asaltati-o pe gagicasa sa-si ia maxim si haideti sa facem un drum pana la ei in oras !

    RăspundețiȘtergere
  21. Ce de amenințări de la maimuțoii (pardon, cetățenii) brăilei :))) Voi chiar ați luat în serios acea petiţie? LOL
    Meritaţi din plin fiecare jignire adusă la adresa voastră, sălbaticilor.

    RăspundețiȘtergere
  22. bine ca nu ai zis ca suntem extraterestrii, bai zapacitule, te alint asa ca e interzis sa injuri animalele, ceai fumat cand ai scris povestea asta? schimbati drak psihiatrul, cine e mai psihopat in toata pvestea asta? tu si cei care sunt de acord cu asa ceva?? sau persoanele nevinovate care locuiesc in braila??? violenta este peste tot in toata tara, in toata lumea?? lupta impotriva coruptiei, impotriva violului copiilor, importriva violentei asupra copiilor si a femeii , impotriva celor care au miliarde in cont in timp ce zilnic sute de copii mor de foame, importiva celor care au zeci de case si masini in timp ce mii de copii dorm pe strazi....un sfat schimbati psihiatrul ca ai mare nevoie de unul mai bun....

    RăspundețiȘtergere
  23. Haha...te vom gasi si te vom fute! Sfat: fugi din tara!! P.s. ai grija de iubita ta! Si..te asteptam in vizita

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Băieti ce treaba are iubita lui?dc trebuie sa plateasca mereu altul.crezi ca ea stie ca el are nevoie de ajutor specializat? Sunt din brăila dar nu mi-ar plăcea să plătesc eu pentru ce fac altii.avem dreptate sa ne enervam dar ea nu e vinovată cu nimic.

      Ștergere
  24. IN BRAILA SUNT CELE MAI FRUMOASE FETE DIN LUME!!!!!!!!!!!!!!! IN PLUS DE ASTA NUMAI MINCIUNI NU TE BATE/TAIE NIMENI PE STRADA DEGEABA!

    RăspundețiȘtergere
  25. exact, in Braila sunt cele mai frumoase fete din toata ROMANIA !!!!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  26. cele mai urate fiind la SATU MARE !!!! :)))))

    RăspundețiȘtergere
  27. Eu nu postez niciodata comentarii dar acum trebuie sa o fac, fenomenul asta deja devine viral. O sa incep sa spun ca sunt din Braila, m-am nascut aici si orasul asta cred ca ma invatat sa fiu aici. Scoala vietii daca vrei sa o faci sigur la Braila se face. Da, e un oras de cacat, sunt multe curve si pesti. Sunt pestisori la orice colt al strazii, vagaboante peste tot si betivi. Cocalarul clasic e regasit prin autobuze ascultand manele, scuipand sau spargand seminte. Eu am vazut si alte orasii, am iesit din "vizuina" asta, am iesit si din tara si pot spune ca tre' sa fii puternic sa traiesti in orasul meu. Marea majoritate care postati pe aici sau pe facebook mesaje gen:"te tai/te omor/te rup" dintr-o simpla analiza am observat ca sunteti niste ratati care umblati prin autobuze si stati toti in spate sa faceti "katerinka" de batrani. Sunteti niste simti cocalari de cartier, niste scursuri de prin brailita/radu negru/vidin/plantelor. Omu asta ironizeaza cocalari de buzunar ca voi mai sus, sunt mai mult decat sigur ca nu s a referit la toti brailenii pentru ca in ciuda tuturor defectelor pe care le are acest oras pot spune ca sunt si parti bune, inca nu le-am gasit dar cand o sa le gasesc o sa va anunt.

    RăspundețiȘtergere
  28. Ce fata de puscarias ai, mai zici de braileni dar nu te uiti la tine, vai de viata ta, mai scoti tu articole ca astea pana vine unul si te bate de nu mai iesi din spital, iti bagi ceva in toti... Ai sa vezi tu ca o sa vina unul sa isi bage ceva in tine.

    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1502614056676322&set=a.1381130192158043.1073741828.100007832250079&type=1
    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1540187179585676&set=a.1374600766144319.1073741825.100007832250079&type=1

    RăspundețiȘtergere
  29. dai dovada de prostie...si cum bine stim cu toti nu trebuie sa te ui cu prostu ca are mintea adihnita....mai bine stai si scaldate in prostia ta...fara sa faci astfel de afirmatii....si app daca se gandeste cineva poti fi dat si in judecata pentru asta;)....

    RăspundețiȘtergere
  30. Asa ceva.. Iti dau un sfat prietenesc: nu-ti mai pierde timpul ironizand pe altii. In schimb, fa ceva util eu stiu.. citeste ceva, asculta o melodie sau cel mai bine uite-te mai intai in oglinda. Daca iti place, ceea ce vezi, surpriza, nici atunci nu ai dreptul sa judeci pe nimeni. Nu-ti interzice nimeni sa ai o parere, dar asta deja este ura si daca vei continua asa, vei primi ura inzecit. Parerea mea este sa stergi postul si sa-ti vezi de viata ta patetica.

    RăspundețiȘtergere
  31. Lumea asta poate mai mult de atat... Sper. Încă.Si nu ma refer la articol, cat ma refer la comentarii.E si asta un fel de umor, e un pamflet. Sau poate e o frustrare personala. Fiecare o ia cum crede de cuviinta...desi citind comentariile... don't take it so h a r d.Cu totii dorim sa ne afirmam la un moment dat. Ideea e sa nu ne formam opinii din auzite. Dragii mei, Brăila este orasul meu natal. Nu e un gunoi. Nu iti face nimeni guler la gat daca mergi pe strada. In Brăila sunt oameni te toate tipurile, ca in orice alt oras din Romania. Sunt si pitipoance, si cocalari, si rockeri, si hipsteri, si batrani, si copii dragalasi. Continui? Poate ati vizitat Brăila sau ati fost in trecere, nu stiu. Cert e ca v-ati format o parere. Iar eu incerc sa va transmit: asa cum nu cunosti o persoana cu adevarat de cat din momentul in care ai mâncat o punga de sare cu ea, asa si un oras are secretele si frumusetile lui.Si exact ca o fiinta, are o poveste neistorisita pe care o poti afla numai simtind.Sunt secrete de-ale tinerilor braileni,de-ale celor care iubesc Brăila. O noapte pe malul Dunarii langa vestitul "Mureş" sau chiar si o plimbare pe faleză sunt alte obiceiuri specifice tinerilor brăileni. Imi amintesc sclipirea din ochii profesorului meu de pian cand povestea "m-am mutat in Brăila pentru ca m-am îndrăgostit aici. De tot. De Dunăre si de sotia mea."
    Si nu exagerez cand spun ca niciun alt cetatean roman nu stie sa se distreze asa cum face un brailean. De fiecare data cand am calatorit intotdeauna mi s-a facut dor de braileni. De fiecare data cand ajungeam in Brăila dupa o călătorie si vedeam brăilenii mei pusi tot timpul in miscare imi ziceam in sinea mea "yasss,there is no better place like home." Un contrast perrrfect dintre liniste si agitatie. Asta e Brăila. Si brailenii...frumosi,veseli, glumeti,destrabalati,impulsivi...nebuni!!
    Pentru cei ce au comentat la acest articol, va doresc tot binele din lume!Sunt fel si fel de oameni pe aceasta lume. Eu nu judec oamenii dupa rasa sau culoare.
    Trăiască brăilenii!! Veșnic să trăiască!!

    RăspundețiȘtergere
  32. Imi cer scuze pentru anumite greseli:
    de*
    cum o face*

    RăspundețiȘtergere
  33. Tare frustrat esti bai...cum poti sa fii asa de nesimtit? tu de unde esti bai...fritz?

    RăspundețiȘtergere
  34. bagami-as pula in petitiile voastre!!
    care e ala care vrea sa dea braila afara din Romania sa ne ia puloele in gura de jegos ordinar !!
    noi ne credeti animale dar defapt suntem si noi oamenii si ne luptam sa supravietuim de pe o zi pe alta!!
    si voi astia care vreti sa dea braila afara sin Romania sau din uniunea europeana sa stiti ca nu veti putea sa ne dati afara din Romania pentru ca noi totii suntem uniti nu ca voi niste imprastiatii ordinary !!

    RăspundețiȘtergere
  35. Asta nu inseamna ca daca sunt cutitari si hoti , toti brailenii sunt la fel. Si eu locuiesc in Braila si nu iese nimeni din tufisuri , am crescut aici si nu s.a intamplat nimic rau . Daca ar fi sa luam fiecare oras in parte gasim ceva rau ... haide.ti sa desfiintam Romania daca tot facem ceva , asta nu inseamna ca toti suntem cersetori sau hoti , si dc nu sunt pedepsiti cei care gresesc? Desigur ca nu sunt pedepsiti pt ca au rude la politie sau la tribunal... este o petitie prosteasca facuta de un om care nu gandeste logic

    RăspundețiȘtergere
  36. Dar tu de unde esti domnule Draghici ? Ce te face sa crezi ca DOAR BRAILA e asa cum o descrii tu, sau mai de graba, cum te caci tu pe toti locuitorii acestui oras ? Intreaga tara detine curve, pesti, betivi, cutitari, cocalari, manelisti...pt ca asta e tipic romanesc. Dar asta nu inseamna ca oamenii din Braila sunt toti la fel. MAMA se trezeste la 4 dimineata ca sa mearga la munca, pe 8 milioane, ea cu ce ti-a gresit mai nenorocitule? Pleava societatii esti! Gunoiule !

    RăspundețiȘtergere

Despre sfântul Woodenpints